Kaksi onnellisen oloista ihmistä vastaanottaa avainta uuteen asuntoon.

Miten laittaa asunto vuokralle – Näin onnistut

Oletko harkinnut asunnon laittamista vuokralle? Tiedätkö, mitä prosessiin sisältyy ja kuinka aloittaa? Ei hätää, tässä oppaassa käsittelemme kaikkia sen pääaiheita:

  1. Onko asunnon vuokralle laittaminen kannattavaa?
  2. Lakiasiat ja verovähennykset
  3. Vuokrausmuotojen erot
  4. Varustelu ja kalustus
  5. Huollon ja ylläpidon vastuut
  6. Vuokra-asuntoilmoitus
  7. Vuokralaisen valinta
  8. Ulkoistaminen
  9. Valmis laittamaan asunnon vuokralle

1. Onko asunnon vuokralle laittaminen kannattavaa?

Esimerkiksi Helsingissä 50 neliön yksiöstä jäisi saamatta noin 1500 euroa kuukaudessa. Syrjäisemmillä alueilla kuten Ähtärin keskustassa vastaava määrä olisi noin 500 euroa. Vuokratulot lähes aina kattavat vähintään asunnon kiinteät menot, kuten vakuutukset, yhtiövastikkeen, sähkön sekä mahdollisen asuntolainan koron. Parhaimmillaan vuokraus antaa sinulle merkittäviä lisätuloja. Tilastokeskuksen mukaan asunnon vuokralle laittaminen on siis lähes aina kannattavaa.

Menestymistä varten sinun kannattaa kuitenkin varmistaa, että:

  1. Sovellat tilanteeseesi sopivaa vuokrausmuotoa
  2. Huoneisto on kunnossa ja riittävän varusteltu
  3. Julkaistu ilmoitus on houkutteleva
  4. Hinta on kilpailukykyinen
  5. Pystyt hallinnoimaan vuokraustoimintaasi

2. Lakiasiat ja verovähennykset

Lakiasiat

Vuokralaiset.fi sivuston tietopaketista löydät linkkejä asiaankuuluviin lakeihin. Kannattaa erityisesti tutustua dokumenttiin “Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta”.

Tässä kuitenkin vielä pari hyödyllistä linkkiä, ennen kuin pääsemme itse asiaan!

Alivuokraamiseen tulee hakea lupa, jos yli puolet huoneiston tiloista asetetaan alivuokralle. 

Jos huoneiston käyttötarkoitusta “muutetaan ammattimaiseksi”, siihen täytyy hakea lupa.

Olet itse vastuussa asuntoasi, taloyhtiötäsi ja tilannettasi koskevien lakien ja sääntöjen noudattamisesta.

Verovähennykset

Selvitä, mitkä verovähennykset koskevat sinun tapaustasi. Verovähennyksien hakeminen sekä vuokratulojen ilmoittaminen kannattaa suunnitella etukäteen, kuin myös asiakirjojen säilyttäminen sekä kirjanpito.

  • Säilytä kaikki kuitit ja laskut: Verovähennyksiä varten tarvitset todisteet kaikista kuluista, joita haluat vähentää vuokratuloista, kuten remonttilaskut, vakuutusmaksut ja yhtiövastikkeet. Pidä kaikki asiakirjat järjestyksessä, jotta voit tarvittaessa todistaa kulujen oikeellisuuden.
  • Vuokratulot ilmoitetaan vuosituloina: Vuokratulot lasketaan yhteen ja ilmoitetaan verottajalle vuosittaisessa veroilmoituksessa pääomatuloina. Tämä tehdään veroilmoituksessa, joka täytetään vuosittain. Verohallinto lähettää sinulle veroilmoituksen täytettäväksi, ja vuokratulot merkitään lomakkeelle kohdassa “Muut pääomatulot”.

Yksitys- ja yritystoimeen kuuluvia verovähennyksiä

  • Lainan korot ostaessa asunnon lainan kautta
  • Yhtiövastike, mikäli se liittyy asunnon hoitokuluihin.
  • Kalustehankinnan kulut voidaan vähentää vuokratuloista.
  • Välityspalkkio, jos sitä käytetään vuokralaisen löytämisessä
  • Huoltokustannukset remonteista, pienistä korjaustöistä, sekä huolloista

3. Vuokrausmuotojen erot

Tässä osiossa käymme läpi pitkäaikaisen ja lyhytaikaisen vuokrausmuodon pääpiirteet ja eroavaisuudet toisistaan. Lisäksi kerromme vähemmän tunnetusta vaihtoehdosta: yrityksille vuokrauksesta.

Pitkäaikainen vuokraus

Tämä sopii sinulle, jos haluat mahdollisimman riskittömän, vaivattoman ja vakaatuottoisen vuokrausmuodon. Kun vuokralainen on saatu kerran valittu niin takaat vuokratulon yhdeksi tai useammaksi kuukaudeksi eteenpäin. Uutta vuokralaista täytyy yleensä etsiä vain muutaman kuukauden tai vuoden välein. 

  • Keräät matalampaa mutta samalla vakaampaa tulovirtaa
  • Siivous ja muut ylläpitokustannukset ovat matalammat
  • Useammankin asunnon hallinnointi on helpompaa
  • Houkutteleva ilmoitus riittää – ei kilpailullista arvostelusysteemiä
  • Vuokralainen on omavarainen –  ei tarvetta asiakaspalveluun
  • Erityisesti vuokranantajalla on pitkä irtisanomisaika

Lyhytaikainen vuokraus 

Tämä on uudehko ja suosioltaan kasvava tapa laittaa asuntonsa vuokralle. Olisitko kykeneväinen vastaanottamaan majoittujia vaikka koko vuoden ympäri? Vai haluaisitko ensin kokeilla esimerkiksi muutamaa päivää per kuukausi? Tästä eteenpäin oletamme että olet taipuvaisempi jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Myös ajoittaisesti majoittamisessa on riskejä ja haasteita. Onnistuneesti toteutettuna tämä vuokrausmuoto tarjoaa korkeampaa tuottoa per päivä. 

Lyhytaikainen vuokraus silti vaatii enemmän työtä. Vuokralaisten tiheä vaihtuvuus tarkoittaa, että sinun on huolehdittava asunnon siivouksesta ja valmistelusta jokaisen vieraan jälkeen. Tämä edellyttää myös järjestelyjä avainten luovutuksesta, tarkastuksia ja jatkuvaa viestintää vuokralaisten kanssa varmistaaksesi, että kaikki sujuu mutkattomasti. Lisäksi vuokraustoiminta perustuu pitkälti saamiisi arvioihin ja palautteisiin, joten asiakaspalveluun on panostettava joka kerta.

Lyhytaikaisessa vuokraamisessa

  • Vuokratulot ovat korkeampia erityisesti suosituilla matkailualueilla
  • Siivous ja muut ylläpitokustannukset  ovat korkeammat
  • Erityisesti useamman asunnon hallinnointi saattaa olla vaivalloista
  • On tärkeää osata asiakaspalvelua
  • Arvostelujen puutteessa saatat aluksi joutua madaltamaan hintoja
  • Voit ottaa asunnon omaan käyttöön lyhyellä varoituksella

Jos nämä haasteet kuulostavat kiinnostavilta, tai haluat tietää lisää lyhytaikaisen vuokrauksen hyvistä ja huonoista puolista, lue lisää Immodanin artikkelista!

Yritykselle vuokraus

Yritykselle vuokrausta on tavallaan edellä mainittujen vuokrausmuotojen yhdistämistä. Yritysten tarve vuokra-asunnolle on tyypillisesti jossain lyhytaikaisten vuokralaisten ja pitkäaikaisten vuokralaisten tarpeiden välillä.

Tuottava

  • Yritykset ovat tyypillisesti valmiita maksamaan korkeampaa vuokraa erityisesti silloin jos asunto on kalustettu ja hyvin varusteltu esimerkiksi nopealla wifillä. 

Maksukykyinen

  • Vuokran maksu ei ole yksittäisen henkilön vaan kokonaisen yrityksen vastuulla. Siksi on erittäin todennäköistä että vältyt maksumyöhästymisiltä.

Luotettava

  • Asunnon käyttäjät ovat usein toimistotyöntekijöitä esimerkiksi teknologian, kauppatieteiden tai konsultoinnin sektoreilta. Siksi voi olettaa, että he tulevat jättämään asunnon hyvään kuntoon. 

Joustava

  • Saat enemmän joustavuutta kuin pitkäaikaisten vuokralaisten tapauksessa. Vuokrasuhteen kesto vaihtelee tyypillisesti noin kahdesta kuukaudesta kahteen vuoteen.

Helpompi hallinnoida

  • Suhteellisen matala vaihtuvuus jo itsessään vähentää hallinnoinnin tarvetta. Lisäksi moni yritys antaa hallinnointiyhtiöiden hoitaa päivittäisiä asioita, mikä vapauttaa aikaa sinulta.


Kuulostaako melkein liian hyvältä? Yritykselle vuokrauksessa on keskeinen haaste: löytää yritys joka on kiinnostunut sinun asunnostasi. Onneksi on olemassa yritysasuntojen välittäjiä  Oletko kiinnostunut nopeasta ja turvallisesta asunnon vuokralle laittamisesta? Lue lisää Immodanin sivulta.

4. Varustelu ja kalustus

Moderni asunto kodinkoneilla mustilla kalusteilla

Jokaisella asunnolla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Hyvin varusteltu asunto auttaa kuitenkin tekemään asuntoilmoituksesta houkuttelevan. Sen eteen saatat joutua lisäämään, poistamaan tai kunnostamaan jotain asuntosi osaa harkintasi mukaan. Kalustaminen on plussaa pitkäaikaisessa vuokraamisessa, kun taas hyödyllistä ja odotettavaakin lyhytaikaisessa vuokraamisessa.

Tarkista, että asunto on varusteltu ja kalustettu odotusten mukaan. Näin vähennät tarvetta viestiä, järjestää korjauspalveluja, tai  tehdä käyttötavaroiden toimituksia. Sähkön, veden ja lämmityksen tulee toimia luotettavasti. Sekä suurten että pienten kodinkoneiden, laitteiden ja valaistuksen tulee olla toimintakuntoisia. Lukkojen, ovien, ikkunoiden sekä huonekalujen on oltava ehjiä. Jos jotain oleellista puuttuu, voit tarvittaessa tehdä  joko pienempää tai suurempaa remonttia. 

Pitkäaikaista vuokralaista varten

Pitkäaikainen vuokralainen hankkii peruspalvelut tarpeidensa mukaan, kuten veden, sähkön, lämmityksen ja wifin. On tärkeää mainita lisämaksua vaativat palvelut, mutta heidän harkintaansa jää niiden tilaaminen.

Hän on valmis maksamaan käytännöllisyydestä, jolla helpottaa arkea. Lisäarvoa saat esimerkiksi juuri remontoidusta keittiöstä tai energiatehokkaista kodinkoneista . Palovaroittimet, turvalukot ja mahdolliset turvakamerat voi mainita. On myös hyvä tuoda esille säilytystilat, kuten vaatekaapit, vaatekomerot tai laskutilat keittiössä. Myös lisätilat, kuten kellarikomero, pesutupa ja autopaikat nostavat asunnon arvoa vuokralaisten silmissä.

Lyhytaikaista vuokralaista varten

Lyhytaikainen vuokralainen odottaa, että majoittumiselle tarpeelliset peruspalvelut sisältyvät vuokraan. Vuodevaatteita, pyyhkeitä sekä käyttötavaroita, kuten vessa- ja talouspapereita, tulee olla riittävästi.

Hän arvostaa pienkodinkoneiden olemassaoloa kuten kahvinkeitintä vedenkeitintä mikroa hiustenkuivaajaa ja leivänpaahdinta. Hän on valmis maksamaan mukavuudesta myös palvelujen kuten kuntosalin, uima-altaan ja saunan muodossa. Nämä lisäävät vain muutamia euroja enemmän päivävuokraan. Hoida nämä kuntoon etukäteen, niin asiakkaasi kiittää.

5. Huollon ja ylläpidon vastuut

Sekä pitkäettä lyhytaikaisissa vuokrausmuodoissa on pääosin selkeät vastuualueet. Tapauskohtaiset vastuualueet määritellään vuokra- tai majoitus sopimuksessa. Esimerkiksi muutaman päivän lyhytaikaista majoittujaa ei yleensä pyydetä siivoamaan majoittumisen aikana, mutta useamman viikon ajalta tätä saatetaan vaatia. Pitkäaikainen vuokralainen on tyypillisesti vastuuaaa esim. nurmikon ajamisesta, mutta tämä voidaan sopimuksessa määritellä ulkoisen tahon hoidettavaksi.

Vuokralaisen vastuut 

Lyhytaikainen vuokralainen on velvollinen pitämään asunnon siistinä, eikä saa aiheuttaa tahallisia vahinkoja asunnolle tai irtaimistolle. Hän on velvollinen noudattamaan taloyhtiön järjestyssääntöjä ja muita asettamia sääntöjä. Näihin voi kuulua esimerkiksi hiljaisuus tiettyinä aikaväleinä, lemmikkien kieltäminen, tupakoinnin välttäminen tai ulkopuolisten kutsumisen rajoittaminen asuntoon. Hänen tulee ilmoittaa aiheuttamistaan vahingoista ja kunnossapitotarpeista sekä poistumaan asunnosta sovittuna aikana.

Vuokranantajan vastuut 

Vuokranantajana vastaat käytännössä niistä asunnon osista, jotka vuokralaisen normaalin asumisen aikana eivät mene epäkuntoon.

  • Asunnon rakenteet ja kiinteät kalusteet
  • Lämmitysjärjestelmät, vesiputket, ilmastointiputket ja muut suuret laitteet.
  • Lukot, ovet, ikkunat ja muut turvallisuuteen liittyvät asiat

Lyhytaikaisessa vuokrausmuodossa sinun vastuulla on myös lyhytaikaisten vuokralaisten mukavuus, jos haluat heidän antavan sinulle hyvät arvostelut. Nämä ovat pitkäaikaisessa vuokrausmuodossa vuokralaisen vastuulla.

Näihin kuuluu esimerkiksi…

  • Lamppujen vaihtaminen
  • Pienkodinkoneiden, kuten kahvinkeittimen ja mikron toimivuus
  • Viemäreiden puhdistus ja muut hajuhaittojen poistot

…joiden lisäksi tästä löydät vielä joitain ilmeisemmin lyhytaikaisen vuokraajan tai pitkäaikaisen vuokralaisen vastuulla olevia asioita:

  • WC-paperi ja käsisaippua
  • Keittiö- ja siivoustarvikkeet
  • Vuodevaatteet ja pyyhkeet
  • Wifin toimiminen
  • Kaikenlainen lisämukavuus, mitä tuleekaan mieleen

6. Vuokra-asuntoilmoitus

Hyvin tehty ilmoitus on avain vuokralaisten löytämiseen. Houkutteleva ja selkeä ilmoitus lyhentää asunnon vuokraukseen kuluvaa aikaa ja tuo enemmän hakijoita, jolloin voit valita itsellesi sopivimman vuokralaisen. Näin voit myös pienentää ylläpidon ja hallinnoinnin kuluja.

Ilmoituksen “runkona” toimii perustiedot. Perustietoja täyttäessä voit käyttää asunnonvuokraus kanavien valmiita pohjia. Täytä vaadittujen kenttien lisäksi mahdollisimman monet valinnaiset kentät.

Ilmoituksen “ydin” koostuu otsikosta, kuvauksesta, ja kuvista. Näitä tehdessä saa ja kannattaakin olla luova. Voit tuoda esille sellaisia puolia jotka eivät välity kuvista, tai korostaa perustiedoissa mainittuja asioita. Asunto voi olla esimerkiksi neliöitään tilavampi, valoisa tai sijaita rauhallisessa taloyhtiössä.

Ilmoituksen sisältö

Sisällytä ilmoitukseen:

  1. Huomiota herättävä pääkuva

Edustava pääkuva: Kuvan tulisi herättää huomiota ja korostaa kohteen parhaita puolia, kuten kauniita näkymiä tai luonnonvalossa kylpevää olohuonetta.

  1. Erottuva otsikko, joka saa vierailijan klikkaamaan ilmoitustasi.

Esim: ”Sympaattinen tilaihme keskeisellä sijainnilla rauhallisessa Kannelmäessä”.

  1. Korkealaatuinen ja ominaisuudet kattava kuvagalleria joka tuo esille asunnon parhaat puolet.

Esim: Kuvagalleriaan kattavasti hyvin valaistuja kuvia, jotka esittelevät hienoja näkymiä, vasta remontoituja huoneita, hienoa kalustustaEttä tai muita erityispiirteitä, joiden lisäksi sisällytä selkeä pohjakuva.

  1. Tarkka ja selkeärakenteinen kuvaus, jossa mainitaan esim. sijainnin ja pohjaratkaisun erityispiirteet. Laita olennaisimmat asiat ensin.

Esimerkki kuvauksen ensimmäisestä kappaleesta: ”Tämä neliöitään isomman tuntuinen kaksio sijaitsee rauhallisella alueella Kannelmäen sydämessä. Asunnossa on juuri rempattu kylppäri, urbaanit näkymät naapuritalojen yli, sekä parvi esim. vieraita varten. Useimmat palveluista aivan kyljessä, minkä lisäksi kävelymatkan päässä sijaitsevalta juna-asemalta pääset nopeasti helsingin keskustaan.”

Asunnonvuokraus kanavat

Hyvällä ilmoituksella ei kuitenkaan tee mitään, jos ei tavoita ketään. Asunnonvuokraus kanavat helpottavat asuntosi markkinointia huomattavasti. Ne tarjoavat helppokäyttöisiä työkaluja ilmoitusten tekemiseen ja hallintaan.

Pitkäaikaisen vuokrauksen kanavat tavoittavat suuren määrän potentiaalisia vuokralaisia erityisesti kotimaassa. Esimerkiksi Etuovi ja Oikotie ovat hyvin samankaltaisia kanavia vuokra-asunnon myymisen kannalta. Niillä voi luoda yksityiskohtaisia ilmoituksia,  joita vuokra-asunnon etsijä voi löytää monipuolisten hakutoimintojen ja rajausvaihtoehtojen kautta. 

Lyhytaikaisen vuokrauksen kanavat tarjoavat mahdollisuuden tavoittaa laajan kohdeyleisön kansainvälisesti. Käyttäjäarvostelut ja asiakaspalvelu ovat tärkeitä.  Kaksi tunnetuimpaa kanavaa ovat Airbnb ja Booking, joilla on joitain eroja.

  • Airbnb:n kautta vuokratessa voit saada henkilökohtaisemman yhteyden majoittujien kanssa ennen heidän saapumistaan. Aiheisiin kuuluu talon säännöt, check-in-prosessi ja erityiset toiveet. Molemminpuolinen valmistautuminen vähentää väärinkäsityksiä, ja näin viestintä itse majoituksen aikana voi olla sujuvampaa.
  • Booking:in kautta vuokraaminen on suoraviivaisempaa. Varaukset tehdään usein ilman ennakkokeskustelua, mikä nopeuttaa varausprosessia ja vähentää erityisesti vuokranantajan työmäärää. Mahdolliset väärinkäsitykset voivat kuitenkin lisätä tarvetta viestiä varsinaisen majoituksen aikana.

Hinnoittelu

Vuokran tulee olla kilpailukykyisesti hinnoiteltu suhteessa muihin vastaaviin kohteisiin. Lisäksi tulee selkesti ilmoittaa asiat, jotka kuuluvat tai eivät kuulu siihen, kuten vesi- tai sähkömaksut.

Lisäksi voit harkita dynaamista hinnoittelua tai hintajoustoa.

  • Dynaaminen hinnoittelu vaihtaa hintaa sesongin mukaan. Näin saat mahdollisimman paljon irti sesonkiajoista ja vältät tyhjät eli asumattomat ajanjaksot.
  • Hintajousto tarkoittaa alennusten antamista pidemmistä vuokrajaksoista kiinnostuneille. Pidemmät vuokrajaksot tarkoittavat matalampia ylläpitokustannuksia.

7. Vuokralaisen valinta

Ensimmäisen vuokralaisen saamiseen saattaa mennä aikaa. Pyri kuitenkin aina hyväksymään sellaisia ehdokkaita, joita on kiva pitää vuokralla. Tällaisista vuokralaisista koituu vähemmän vaivaa ja kuluja.

Pitkäaikaisen vuokralaisen valinta

Olet varmasti kuullut ainakin joskus tarinan “kauhuvuokralaisesta”. Hän saattoi jättää vuokrat maksamatta, häiritä naapurustoa juhlilla tai jättää asunnon remppakuntoon lähtiessään. Tällaiset vuokralaiset ovat kuitenkin poikkeuksia, erityisesti silloin, jos teet taustatarkistuksen. Lisäksi voit tehdä ajoittaisia tarkastuksia ja puuttua ongelmiin heti niiden alkaessa ilmetä. Onneksi vuokranantajan on mahdollista myös:

  1. Käydä läpi vuokralaisen vuokrahistoria

Muuttaako hän asuntoa usein? Tämä voi olla merkki kyvyttömyydestä tulla toimeen vuokranantajan tai asukkaiden kanssa. Se voi myös johtua esimerkiksi työn perässä liikkumisesta.

  1. Pyytää suosituksia aiemmilta vuokranantajilta

Onko hän maksanut vuokrat ajallaan, noudattanut vuokrasopimusta ja jättänyt asunnon hyvään kuntoon lähtiessään?

  1. Tarkistaa maksukykyisyys

Onko hänellä luottotiedot kunnossa, ja riittääkö hänen tulotasonsa tukemaan elämistä tämän hintaisessa asunnossa?

  1. Vaatia vakuusmaksua

 Maksusuoritusten viivästymisen tai huoneiston vaurioittamisen varalta.

  1. Vaatia vastuuvakuutusta (vakuutusyhtiönsä maksaa hänen aiheuttamat vahingot)

Tällöin vuokralaisella ei ole syytä piilotella vahinkoa, joka saattaisi ilmetä vasta vuokrasopimuksen päätyttyä.

Lyhytaikaisen vuokralaisen valinta

  • Arvostelut antavat osviittaa vuokralaisen luotettavuudesta. Muutamien arvostelujen perusteella ei voi vetää varmoja johtopäätöksiä, mutta ne ovat silti merkittävä etu sopivien vuokralaisten etsimisessä.
  • Maksukykyisyys on lyhytaikaisille majoittujille harvemmin ongelma, sillä sitä ei tarvitse ennustaa esimerkiksi vuotta etukäteen. On kuitenkin varmuudeksi hyvä soveltaa ennakkomaksua tai vakuusmaksua. Näin ei tarvitse huolehtia korvausten perimisestä
  • Nopea päätöksenteko  on yleistä lyhytaikaisessa vuokrauksessa. Varsinkin jos kohde ei ole erityisen suosittu, niin näyttöjä tai haastatteluja ei järjestetä. 

8. Ulkoistaminen

Sekä pitkä- että lyhytaikaisen vuokrausmuodon hallinnointia voidaan ulkoistaa. Tämä voi olla hyödyllistä, jos haluat laittaa vuokralle useampaa asuntoa, asut itse kaukana tai haluat vähentää työmäärääsi.

Pitkäaikaisen vuokrauksen ulkoistaminen

Pitkäaikaisessa vuokrauksessa voit ulkoistaa seuraavat tehtävät:

  • Vuokralaisen valinta: Voit palkata vuokravälityspalvelun, joka hoitaa vuokralaisten taustatarkistukset, vuokrasopimusten laatimisen ja sopivan vuokralaisen löytämisen.
  • Vuokrien keräys: Vuokravälitystoimistot tai taloushallinnon palvelut voivat hoitaa vuokramaksujen keräämisen ja tilittää ne suoraan sinulle.
  • Ylläpito ja korjaukset: Voit solmia sopimuksen huoltoyhtiön kanssa, joka huolehtii asunnon kunnossapidosta ja tekee tarvittavat korjaukset, kuten vuotavan hanan tiivistämisen tai pienet remontit.

Lyhytaikaisen vuokrauksen ulkoistaminen

Lyhytaikaisessa vuokrauksessa voit ulkoistaa seuraavat tehtävät:

  • Siivous ja valmistelu: Voit ulkoistaa siivouksen ja asunnon valmistelun, kuten vuodevaatteiden vaihdon ja tarvikkeiden täydennyksen. Esimerkiksi muutaman päivän väliset siivoukset voivat kuitenkin tulla kalliiksi.
  • Asiakaspalvelu ja avainten luovutus: Kiinteistönvälityspalvelu voi hoitaa avainten luovutuksen, majoittujien vastaanoton ja mahdolliset asiakaspalvelutilanteet. Tämä vapauttaa sinut jatkuvasta tavoitettavuudesta.
  • Hintajouston ja varausten hallinta: Dynaamisen hinnoittelun ja varausten hallinnan voi ulkoistaa tai automatisoida. Näin varmistat mahdollisimman korkean tuoton suhteessa sesonkiin.

9. Valmis laittamaan asunnon vuokralle

Avaimen luovutus vuokranantajan kädestä vuokralaisen käteen.

Asunnon vuokralle laittaminen on käytännössä aina kannattavaa. Kannattavuuden ja menestymisen erona on sinulle sopivimman vuokrausmuodon valinta Asuntosi vahvuuksia lisäämällä sekä tehokkaalla markkinoinnilla teet asunnosta ja ilmoituksesta houkuttelevan. Sopimusta tehdessäsi kannattaa sopia selkeät pelisäännöt, jotta olet varautunut sekä ennakoitaviin että odottamattomiin tilanteisiin. Ylläpitoon ja hallinnointiin voi mennä aikaa ja vaivaa, joten mieti ulkoistuksen hyöty-hintasuhdetta.

Vain sinä voit kääntää menestyksen avaimia vuokrattavan asuntosi ovessa.

Oletko valmis laittamaan asunnon vuokralle?